Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Laurențiu Petre: Și atunci a venit cu aceste transcripturi…
28.01.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Laurențiu Petre, Partner SĂVESCU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Oare chiar nu mai putem intra pe Facebook? Nici măcar de la birou?, organizate de Societatea de Științe Juridice, la poziția angajatorului din speța Bărbulescu vs. România.

Laurențiu Petre: ”Exact, lucrurile sunt mai complicate acolo. Ce ar fi putut angajatorul, pentru a se proteja și pentru a nu avea această hotărâre? Ar fi putut în felul următor: pentru el sau pentru mine, ca apărător, nu știu pentru instanță, dar pentru mine, ca apărător, era suficient ca el să probeze că, în intervalele respective, salariatul respectiv nu a desfășurat activitate profesională. Era suficient ca aceasta să constituie. Conținutul, ce-ai discutat e treaba ta, asta nu mă interesează pe mine. Eu îți dovedesc că, în perioadele respective, tu nu ai desfășurat activitate. De altfel, și Curtea, la paragraful 58 zice în felul următor: „în ceea ce privește folosirea transcripturilor comunicațiilor reclamantului pe Yahoo Messenger ca probă în fața instanțelor naționale, Curtea nu consideră că instanțele naționale au acordat o anumită importanță acesteia ori a conținutului comunicațiilor. Instanțele naționale s-au bazat pe transcript numai pentru că a dovedit încălcarea disciplinară a reclamantului, și anume că a folosit computerul companiei în scopuri personale în timpul orelor de muncă.” Asta reține și Curtea. De fapt, angajatorul ar fi putut foarte clar să nu dezvăluie conținutul respectivelor transcripturi. De ce a făcut asta? Pentru că reclamantul a zis că el nu a folosit, nu a făcut, nu știe despre ce e vorba. Angajatorul s-a enervat și a zis: „Nu recunoști nici măcar că ai purtat discuții? Nu despre conținutul lor. Nici măcar că ai folosit în interes personal și că ai purtat discuții? Nu? Atunci, ți le arătăm noi!” Și atunci a venit cu aceste transcripturi. Aceste transcripturi care, din câte înțeleg eu, au avut rolul doar să probeze eventuala abatere disciplinară.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti