Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Laurențiu Petre: Și atunci a venit cu aceste transcripturi…
28.01.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Av. Laurențiu Petre, Partner SĂVESCU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Oare chiar nu mai putem intra pe Facebook? Nici măcar de la birou?, organizate de Societatea de Științe Juridice, la poziția angajatorului din speța Bărbulescu vs. România.

Laurențiu Petre: ”Exact, lucrurile sunt mai complicate acolo. Ce ar fi putut angajatorul, pentru a se proteja și pentru a nu avea această hotărâre? Ar fi putut în felul următor: pentru el sau pentru mine, ca apărător, nu știu pentru instanță, dar pentru mine, ca apărător, era suficient ca el să probeze că, în intervalele respective, salariatul respectiv nu a desfășurat activitate profesională. Era suficient ca aceasta să constituie. Conținutul, ce-ai discutat e treaba ta, asta nu mă interesează pe mine. Eu îți dovedesc că, în perioadele respective, tu nu ai desfășurat activitate. De altfel, și Curtea, la paragraful 58 zice în felul următor: „în ceea ce privește folosirea transcripturilor comunicațiilor reclamantului pe Yahoo Messenger ca probă în fața instanțelor naționale, Curtea nu consideră că instanțele naționale au acordat o anumită importanță acesteia ori a conținutului comunicațiilor. Instanțele naționale s-au bazat pe transcript numai pentru că a dovedit încălcarea disciplinară a reclamantului, și anume că a folosit computerul companiei în scopuri personale în timpul orelor de muncă.” Asta reține și Curtea. De fapt, angajatorul ar fi putut foarte clar să nu dezvăluie conținutul respectivelor transcripturi. De ce a făcut asta? Pentru că reclamantul a zis că el nu a folosit, nu a făcut, nu știe despre ce e vorba. Angajatorul s-a enervat și a zis: „Nu recunoști nici măcar că ai purtat discuții? Nu despre conținutul lor. Nici măcar că ai folosit în interes personal și că ai purtat discuții? Nu? Atunci, ți le arătăm noi!” Și atunci a venit cu aceste transcripturi. Aceste transcripturi care, din câte înțeleg eu, au avut rolul doar să probeze eventuala abatere disciplinară.”

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.