Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Regulamentul de punere în aplicare al Comisiei privind procedurile pentru interconectarea registrelor electronice ale cardurilor de conducător auto
26.01.2016 | Elena ALBU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 15 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/68 al Comisiei privind procedurile și specificațiile comune necesare pentru interconectarea registrelor electronice ale cardurilor de conducător auto.

Obiectul regulamentului: Regulamentul (UE) nr. 165/2014 prevede obligația statelor membre de a face schimb electronic de date pentru a asigura unicitatea cardurilor de conducător auto eliberate. Pentru a facilita schimbul electronic de informații între statele membre cu privire la cardurile de conducător auto, Comisia a instituit sistemul de mesagerie TACHOnet, care permite statelor membre să solicite informații celorlalte state membre cu privire la eliberarea cardurilor de conducător auto, precum și cu privire la starea acestor carduri. Regulamentul (UE) nr. 165/2014 face obligatorie interconectarea registrelor electronice naționale privind cardurile de conducător auto în întreaga Uniune, folosind fie sistemul de mesagerie TACHOnet, fie un sistem compatibil. Totuși, în cazul utilizării unui sistem compatibil, schimbul de date electronice cu toate celelalte state membre trebuie să fie posibil prin intermediul sistemului de mesagerie TACHOnet. Prin urmare, este necesar să se stabilească procedurile și specificațiile comune obligatorii pentru TACHOnet, inclusiv formatul datelor schimbate, procedurile tehnice pentru consultarea electronică a registrelor electronice naționale, procedurile de acces și mecanismele de securitate. Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul comitetului menționat la articolul 42 alineatul (3) din Regulamentul (UE) nr. 165/2014. Prezentul regulament stabilește cerințele privind conectarea obligatorie a registrelor electronice naționale cu privire la cardurile de conducător auto la sistemul de mesagerie TACHOnet menționat la articolul 31 din Regulamentul (UE) nr. 165/2014.

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Se aplică de la 2 martie 2018.

Elena Albu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate