Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Inspecția Muncii a aplicat într-o săptămână amenzi în valoare de 1.524.350 lei


27 ianuarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

În perioada 18–22 ianuarie 2016, Inspecţia Muncii a desfăşurat o serie de acţiuni de control, în urma cărora a aplicat amenzi în valoare totală de 1.524.350 lei, din care 1.085.350 lei pentru nereguli în domeniul relaţiilor de muncă (772.000 lei pentru muncă la negru) și 439.000 lei în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, dat publicității marți, 26 ianuarie 2016.

În urma controalelor desfășurate, inspectorii de muncă au depistat 84 persoane care lucrau la negru, 17 dintre acestea fiind din județul Prahova.

Inspectorii de muncă au făcut o propunere de cercetare penală pentru un angajator din județul Tulcea care primise la muncă, fără contracte individuale de muncă, mai mult de 5 persoane.

Din pricina neregulilor constatate în domeniul relaţiilor de muncă au fost sancţionaţi, în total, 329 angajatori.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat: “Perioada de aplicare a indicatorilor de performanță ne va arăta că am ales să facem controale de calitate, în litera și spiritul legii, fără a lucra la normă cantitativă în detrimentul calității.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică