« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Inspecția Muncii a aplicat într-o săptămână amenzi în valoare de 1.524.350 lei
27.01.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 18–22 ianuarie 2016, Inspecţia Muncii a desfăşurat o serie de acţiuni de control, în urma cărora a aplicat amenzi în valoare totală de 1.524.350 lei, din care 1.085.350 lei pentru nereguli în domeniul relaţiilor de muncă (772.000 lei pentru muncă la negru) și 439.000 lei în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, dat publicității marți, 26 ianuarie 2016.

În urma controalelor desfășurate, inspectorii de muncă au depistat 84 persoane care lucrau la negru, 17 dintre acestea fiind din județul Prahova.

Inspectorii de muncă au făcut o propunere de cercetare penală pentru un angajator din județul Tulcea care primise la muncă, fără contracte individuale de muncă, mai mult de 5 persoane.

Din pricina neregulilor constatate în domeniul relaţiilor de muncă au fost sancţionaţi, în total, 329 angajatori.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat: “Perioada de aplicare a indicatorilor de performanță ne va arăta că am ales să facem controale de calitate, în litera și spiritul legii, fără a lucra la normă cantitativă în detrimentul calității.

 
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD