« Newsletter
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Petre Tobă a participat la reuniunea Consiliului Informal Justiție și Afaceri Interne
27.01.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Petre Tobă, Ministrul Afacerilor Interne, a participat luni, 25 ianuarie 2016, la reuniunea Consiliului Informal Justiție și Afaceri Interne, care a avut loc la Amsterdam, Olanda, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, dat publicității marți, 26 ianuarie 2016.

Securitatea internă a Uniunii Europene, combaterea terorismului, securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene și aspecte privind migrația au fost avute de către miniștrii în cadrul reuniunii.

Activitatea de prevenire și combatere a terorismului pe teritoriul României se desfășoară în baza Strategiei Naționale pentru Prevenirea și Combaterea Terorismului, existând o bună cooperare între instituțiile cu responsabilități în domeniu.

Avându-se în vedere actuala criză în domeniul migrației, miniștrii de interne au apreciat că menținerea spațiului de liberă circulație depinde de adoptarea unor măsuri urgente de întărire a controlului la frontierele externe și de intensificare a dialogului cu statele terțe, în special cu Turcia, propunându-se înființarea Poliției Europene de Frontieră și Gardă de Coastă.

În viziunea ministrului de interne român, această propunere a Comisiei Europene va contribui la securizarea frontierelor externe ale UE, iar noile modificări vor mări capacitatea de reacție şi intervenţie în situaţiile de criză la frontiera externă.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Secţiuni/categorii: _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD