Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Petre Tobă a participat la reuniunea Consiliului Informal Justiție și Afaceri Interne


27 ianuarie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Petre Tobă, Ministrul Afacerilor Interne, a participat luni, 25 ianuarie 2016, la reuniunea Consiliului Informal Justiție și Afaceri Interne, care a avut loc la Amsterdam, Olanda, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, dat publicității marți, 26 ianuarie 2016.

Securitatea internă a Uniunii Europene, combaterea terorismului, securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene și aspecte privind migrația au fost avute de către miniștrii în cadrul reuniunii.

Activitatea de prevenire și combatere a terorismului pe teritoriul României se desfășoară în baza Strategiei Naționale pentru Prevenirea și Combaterea Terorismului, existând o bună cooperare între instituțiile cu responsabilități în domeniu.

Avându-se în vedere actuala criză în domeniul migrației, miniștrii de interne au apreciat că menținerea spațiului de liberă circulație depinde de adoptarea unor măsuri urgente de întărire a controlului la frontierele externe și de intensificare a dialogului cu statele terțe, în special cu Turcia, propunându-se înființarea Poliției Europene de Frontieră și Gardă de Coastă.

În viziunea ministrului de interne român, această propunere a Comisiei Europene va contribui la securizarea frontierelor externe ale UE, iar noile modificări vor mări capacitatea de reacție şi intervenţie în situaţiile de criză la frontiera externă.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro