Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Mediu
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Avocatul Poporului monitorizează în continuare respectarea măsurilor pentru prevenirea poluării de către Azomureș SA Târgu Mureș
27.01.2016 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Respectarea măsurilor pentru prevenirea poluării de către Azomureș S.A. Târgu Mureș, sunt încă monitorizate de Avocatul Poporului, după investigațiile realizate în acest caz, în urma sesizării din oficiu din 20 iulie 2015, potrivit unui comunicat al instituției Avocatul Poporului, dat publicității marți, 26 ianuarie 2016.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu ca urmare a aparției în presă, în data de 10 iulie 2015, a articolului intitulat “Mureș: Garda Națională de Mediu anunță un control de amploare la Azomureș, în urma sesizărilor referitoare la accentuarea poluării”, publicat de Agerpres.

În articol se afirma că, în urma unui control al Comisariatului Județean Mureș al Gărzii Naționale de Mediu, efectuat în prima jumătate a anului 2015, au fost sesizate depășiri ale concentrației maxime admise la amoniac în aerul înconjurător.

În 12 ianuarie 2016, Avocatul Poporului a solicitat și, de asemenea, a obținut, de la Agenția pentru Protecția Mediului Mureș, o copie a Autorizației integrate de mediu eliberate în data de 8 ianuarie 2 2016, pentru societatea Azomureș.

În urma investițiilor pentru reducerea emisiilor de poluanți, operatorului i-a fost emisă Autorizația pe o perioadă de 10 ani, din considerentul că sunt asigurate condițiile necesare, respectiv “sunt luate toate măsurile pentru prevenirea poluării, se aplică cele mai bune tehnici disponibile și nu se generează nicio poluare semnificativă”.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate