« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Avocat reținut pentru trafic de influență și spălare a banilor
28.01.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Cornelia DĂROI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

DNA-Galați. Trafic de influență, spălare a banilor. Reținere.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 ianuarie 2016, a inculpatei D. N., avocat în cadrul Baroului Tulcea, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
trafic de influență (7 infracțiuni),
spălare a banilor (5 infracțiuni).

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 2008-2011, inculpata D. N., în calitate de avocat în cadrul Baroului Tulcea, atât direct, cât și prin intermediar, a pretins sumele de 35.000 euro și 35.000 lei și a primit 3.500 euro și 34.500 lei, de la mai mulți martori denunțători, părți în mai multe cauze civile.
În schimbul acestor sume de bani, inculpata a lăsat să se creadă că are influență și a promis că va determina mai mulți magistrați din cadrul instanțelor de pe raza județului Vrancea să pronunțe soluții favorabile în dosarele care-i priveau în mod direct pe martorii denunțători.
Pentru a disimula originea și scopul ilicit al sumelor primite de la persoanele respective, în scopul menționat mai sus, inculpata D. N. a încheiat cu martorii denunțători mai multe contracte de împrumut și acte sub semnătură privată.

Inculpatei D. N. i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 28 ianuarie 2016, inculpata D. N. urmează să fie prezentată Curții de Apel Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Cornelia Dăroi

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD