« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CE. Consultare publică: Sporirea capacității autorităților naționale din domeniul concurenței de a asigura respectarea normelor în materie
29.01.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Comisia Europeană a lansat miercuri, 27 ianuarie 2016, o consultare publică, cu privire la sporirea capacității autorităților naționale din domeniul concurenței de a asigura o aplicare mai eficientă a normelor europene în materie.

Toți cetățenii, companiile, organizațiile și autoritățile publice pot participa la această consultare.

Contribuțiile din partea companiilor (inclusiv IMM-uri), asociațiilor profesionale, autorităților publice, organizațiilor de protecție a consumatorilor, precum și din partea practicienilor din domeniul concurenței, cercetătorilor și grupurilor de reflecție și a altor părți interesate cu experiență sau cunoștințe cu privire la punerea în aplicare a normelor UE în materie de concurență de către autoritățile naționale vor fi apreciate în mod deosebit.

Comisia colectează opinii cu privire la măsurile necesare, în scopul garantării că autoritățile naționale de concurență:
– pot acționa independent când pun în aplicare normele UE în materie de concurență și dispun de personalul și mijloacele necesare pentru a-și exercita activitatea;
– dispun de instrumente adecvate pentru identificarea și combaterea infracțiunilor;
– pot impune în mod concret amenzi companiilor care încalcă normele;
– dispun de programe de clemență care încurajează firmele să prezinte dovezi cu privire la activitatea unor carteluri ilegale și care funcționează în practică în toată Europa.

Pentru a putea contribui la consultarea publică, este necesară completarea chestionarului online, doar contribuțiile primite prin intermediul chestionarului online vor fi luate în considerare.

 
Secţiuni: Concurență, Dreptul Uniunii Europene, Protecția consumatorilor | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD