Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Termene modificate pentru aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale operatorilor economici monitorizați
29.01.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

O serie de măsuri în scopul întăririi disciplinei financiare a operatorilor economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct sau indirect o participație majoritară au fost luate de către Guvern, în cadrul ședinței din data de 27 ianuarie 2016, potrivit unui comunicat al Guvernului României.

Ordonanță adoptată se modifică și completează OG nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul operatorilor economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct sau indirect o participație majoritară.

Ordonanța prevede, pentru reducerea termenului de aprobare, că bugetele de venituri și cheltuieli ale operatorilor economici care au maximum 50 de angajați, vor fi aprobate prin ordin comun al miniștrilor finanțelor și muncii.

Prin actul normativ sunt introduse noi modalități de aprobare a bugetelor de venituri și cheltuieli, respectiv prin hotărâre a Adunării Generale a Acționarilor sau a Consiliului de Administrație, după caz pentru operatorii economici care îndeplinesc una din următoarele condiții:
– în cazul în care mai multe unități administrativ-teritoriale au participații la capitalul social al operatorilor economici și au delegat atribuțiile unor asociații pentru reprezentarea intereselor lor, potrivit Legii serviciilor comunitare și utilității publice (Legea nr. 51/2006) și ale Legii serviciului de alimentare cu apă și canalizare (Legea nr. 241/2006);
– în cazul operatorilor economici ale căror acțiuni sunt admise la o tranzacționare pe o piață reglementată principală și a filialelor acestora.

Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO