JURIDICE SELECTED
JURIDICE
924 citiri
Print Friendly

UNBR. Ordinea de zi a Comisiei Permanente – 29 și 30 ianuarie 2016

29 ianuarie 2016 | JURIDICE.ro

Drept civil
Reducere 50% pentru membri

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității joi, 28 ianuarie 2016, ordinea de zi a ședinței Comisiei Permanente a UNBR convocată pentru zilele de vineri, 29 ianuarie 2016, orele 14:00–19:00 și sâmbătă, 30 ianuarie 2016, orele 09:00–13:00 la București, prin Decizia nr. 001-DP-2016 din 18 ianuarie 2016 a Președintelui UNBR av. dr. Gheorghe Florea.

Ordinea de zi cuprinde următoarele puncte:

1. Aprobarea procesului verbal al ședinței Comisiei Permanente a U.N.B.R. din 11-12 decembrie 2015.

2. Priorități ale profesiei de avocat în anul 2016 în realizarea politicilor publice privind reforma sistemului judiciar și integritatea funcționării mediului de afaceri.

3. Întâlnire de lucru între membrii Comisiei Permanente a UNBR și membrii Consiliului UNBR din Baroul București și Baroul Ilfov. Proiect (gestionarea litigiilor privind interpretarea și aplicarea legii privind profesia de avocat; gestionarea jurisdicției profesionale la nivelul Consiliului UNBR; proiectul de desfășurare a activității membrilor Consiliului UNBR între ședințele Consiliului, prin conlucrare în colective de lucru, cu fiecare dintre departamentele Comisiei Permanente a UNBR; gestionarea comunicării publice privind profesia de avocat; sprijinirea activității INPPA).

4. Pregătirea profesională inițială în profesia de avocat. Realități și perspective. Conlucrarea dintre  Barouri și Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților. Măsuri organizatorice privind desfășurarea activității Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților. Actualizarea  compunerii  Corpului de lectori ai INPPA. Proiect (cu participarea, în calitate de invitați, a membrilor Consiliului de conducere al INPPA, care nu sunt membri ai Comisiei Permanente).

5. Punerea în aplicare a măsurilor stabilite de Consiliul UNBR privind sistemul Casei de Asigurări a Avocaților (informare prezentată de Președintele CAA).

6. Măsuri organizatorice privind pregătirea Congresului avocaților – martie 2016 (organizarea Congreselor avocaților cu tema – Proiect; modificarea și completarea Statutului profesiei de avocat în raport cu evoluția legislației; stadiul proiectului privind legitimațiile de avocat; proiectul de desfășurare a activității Consiliului UNBR între ședințele acestuia în grupuri de lucru, în sistem informatizat; proiect de realizare a unui ghid de bune practici privind activitatea de asistență judiciară; stadiul realizării proiectului privind Carta albă a profesiei de avocat sub aspectul apărării apărării, a evitării conflictelor de interese; conlucrarea cu alte profesii juridice în realizarea activităților profesionale; Conlucrarea dintre barouri, Consiliul UNBR, Comisia Permanentă a UNBR și INPPA în realizarea activităților de perfecționare a pregătirii profesionale a avocaților, la nivelul barourilor de pe raza aceleiași curți de apel sau de pe raza unor curți de apel limitrofe – Proiect;  Fiscalizarea profesiei-realități, perspective; Centrul de studii și cercetări privind profesia de avocat – Proiect; Avocatura în România. Perspective 2025-2030. Raportul Grupului de lucru consultativ al Consiliului UNBR – cei mai tineri consilieri ai consiliilor barourilor; etc).  Desemnarea Comisiei de lucru a Comisiei Permanente care va pregăti Congresul avocaților 2016.

7. Inițierea și pregătirea unei consfătuiri de lucru la nivel național a coordonatorilor activităților de asistență judiciară de la nivelul barourilor. Proiect.

8. Proiect de modificare a organigramei UNBR (politici de personal, modificări ale statului de funcțiuni). Valorificarea spațiilor proprietatea UNBR din Calea Moșilor nr. 88, Sector 3 (informare a Serviciului administrativ).

9. Programe cu finanțare europeană privind dezvoltarea profesiei de avocat. Priorități.

10. Informare privind finalizarea stagiului de adaptare pentru acordarea consultantei  juridice în drept românesc. Raportul Comisiei de lucru a Comisiei Permanente.

11. Raport final de evaluare a desfășurării Proiectului de colaborare interprofesională dintre judecători și avocați privind aplicarea Avizului nr. (2013) 16 în relațiile dintre judecătorii și avocații români, 2014–2015. „Carta interprofesională între judecători, procurori și avocați”- lucrare amânată de la ședința anterioară a Comisiei Permanente.

12. Lucrări curente.

13. Diverse.


Aflaţi mai mult despre , , ,

conferinte.juridice.ro [ gratuit pentru membrii PLATINUM, reducere 50% pentru GOLD şi PREMIUM ]

20 octombrie 2017: Probleme dificile de drept civil (ed. 6). Conferinţa Valeriu Stoica
23 noiembrie 2017: Probleme dificile de drept comercial (ed. 3). Conferinţa Stanciu Cărpenaru
24 noiembrie 2017: Probleme dificile de dreptul internetului (ed. 2)

ateliere.juridice.ro [ reducere 50% pentru membrii PREMIUM, GOLD şi PLATINUM ]

7 septembrie 2017: Arbitrajul comercial: noua procedură şi examen comprehensiv al soluţiilor pe fond | Cornel Popa
11 septembrie 2017: Camera preliminară. Examen teoretic şi jurisprudenţial al posibilităţilor şi rezultatelor | Teodor Manea
12 septembrie 2017: Lawyers Real Life | Irina Radu
14 septembrie 2017: Clauze abuzive în contractul de leasing | Mădălina Ionescu
18 septembrie 2017: Acordul de recunoaştere a vinovăţiei | Cristian Bălan
20 septembrie 2017: Expertiza contabilă în dosare penale. Studii de caz | Daniel Udrescu
21 septembrie 2017: Curs intensiv de asigurări pentru avocaţi | Gicu Firu
22 septembrie 2017: Ordine şi răspundere în dreptul muncii | Marilena Balabuti
25 septembrie 2017: Retorica şi logica juridică în activitatea juristului | Mihai Hotca
27 septembrie 2017: Spălarea de bani. Pericole concrete şi soluţii de prevenire | Elena Hach
28 septembrie 2017: Executarea silită a contractului de leasing | Cristina Cornaci
30 septembrie 2017: Achiziţii publice de la teorie la practică | Florentina Drăgan
4 octombrie 2017: Interpretarea normelor şi actelor juridice | Valentin Constantin
9 octombrie 2017: Apărarea drepturilor de proprietate intelectuală prin mijloace de procedură civilă | Sonia Florea
13 octombrie 2017: Contestaţia la executare între DA şi NU. Examen de practică judiciară | Roxana Stanciu
16 octombrie 2017: CYBERCRIME | Maxim Dobrinoiu
25 octombrie 2017: Evaziunea fiscală. Aspecte controversate de drept penal şi drept procesual penal | Alexandra Șinc
26 octombrie 2017: Probleme şi soluţii juridice în SPORT | Cristian Jura
27 octombrie 2017: Cum folosim în mod eficient PUBLICITATEA MOBILIARĂ. Reglementări, metode juridice şi procedee tehnice | Irina Oglindă

dezbateri.juridice.ro [ gratuit pentru membri ]

Lasă un răspuns

Important
Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real şi care respectă Politica JURIDICE.ro si Condiţiile de publicare. Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.
Return to Top ▲Return to Top ▲