Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

Cererea a doi heterosexuali care cereau dreptul la uniune civilă a fost respinsă, întrucât…


1 februarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Un cuplu de heterosexuali din Londra ce luptau in justitie pentru dreptul la o uniune civila, rezervata prin lege doar homosexualilor, a pierdut procesul in fata Inaltei Curti de Justitie, potrivit AFP.

Rebecca Steinfeld, in varsta de 34 de ani, si Charles Keidan, in varsta de 39 de ani, ambii profesori universitari si parinti ai unui copil de 8 luni, au cerut sa fie inregistrati ca si cuplu, la primaria din Chelsea.

Acestia s-au lovit de un refuz, venit din partea ofiterului starii civile, care a sustinut ca Actul de parteneriat civil din 2004 este rezervat doar cuplurilor homosexuale.

In viziunea cuplului, argumentul primit este incompatibil cu legile privind egalitatea, iar acesta este victima unei masuri ”discriminatorii”. Judecatorul le-a respins cererea, permitandu-le insa sa se prezinte cu dosarul in fata Curtii de Apel, avandu-se in vedere ”marea sa importanta”.

Rebecca Steinfeld sustine ca va ataca sentinta in apel, pentru ea si pentru cele peste 36.000 de persoane care au semnat o petitie de sustinere. Aceasta a mai declarat: ”Am recurs la acest demers, deoarece guvernul britanic ne impiedica, pe noi si pe alte mii de cupluri heterosexuale, sa alegem o uniune civila si noi dorim sa schimbam asta.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică