Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Noi propuneri de combatere a evaziunii fiscale


1 februarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate

Comisia Europeană a publicat noile propuneri de combatere a evaziunii fiscale ce vizează un răspuns coordonat la nivelul UE, prin alinierea legislațiilor fiscale naționale, în vederea contracarării în mod real și eficient a practicilor fiscale agresive ale companiilor mari, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, dat publicității joi, 28 ianuarie 2016.

Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, a declarat: „În fiecare an, se pierd miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale – bani care ar putea fi folosiți pentru serviciile publice, precum școlile sau spitalele sau pentru a stimula crearea de locuri de muncă și creșterea economică. Rezultatul este că europenii și întreprinderile care joacă corect ajung să plătească impozite mai mari. Este o situație inacceptabilă și acționăm acum pentru remedierea ei. Pasul de astăzi este un pas important pentru crearea unor condiții echitabile pentru toate întreprinderile și pentru o impozitare mai corectă și mai eficace pentru toți europenii”.

Pachetul are la bază:
– asigurarea unei impozitări eficace în UE, printr-o propunere de Directivă privind combaterea evaziunii fiscale, precum și printr-o Recomandare privind tratatele fiscale;
– creșterea transparenței fiscale, prin revizuirea Directivei privind cooperarea administrativă;
– asigurarea unor condiții de concurență echitabile, prin intermediul unei Comunicări privind o strategie externă de impozitare eficace.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică