Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul Concurenței și Institutul pentru Politici Publice constată vulnerabilități ale proiectului de lege privind serviciile de utilități publice


1 februarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Consiliul Concurenței și Institutul pentru Politici Publice (IPP) au lansat o dezbatere pe tema proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 51/2006 privind serviciile comunitare de utilități publice, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței, dat publicității vineri, 29 ianuarie 2016.

Peste 70 de reprezentanți ai principalelor instituții cu competențe de reglementare, autorități publice centrale şi locale, operatori de servicii publice și societate civilă au participat la întâlnire.

Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței a declarat: “Vrem să vedem eficiență la nivelul serviciilor publice, adică să avem costuri cât mai scăzute suportate de beneficiari, dar pentru un anumit standard de calitate. Iar cea mai bună variantă este licitația, pentru că prin aceasta evităm favorizarea, prin ajutorul de stat, a anumitor agenți economici.

Elena Tudose, Directorul IPP: “Plecând de la situații excepționale (alimentarea cu apă și termoficarea, unde nu există practic operatori privați interesați să preia serviciul), proiectul de lege poate transforma atribuirea directă din excepție în regulă, încurajând autoritățile locale să extindă această practică și la domenii unde în ultimii ani externalizarea serviciilor a condus la o administrare pe criterii de eficiență economică, dar și de calitate crescută pentru cetățeni.

Consiliul Concurentei şi IPP apreciază că este încă necesară implicarea tuturor autorităților de reglementare în domeniul serviciilor comunitare de utilități publice, în scopul stabilirii unor formule clare de estimare a costurilor și prețurilor plătite de cetățeni pentru serviciile de utilități publice.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii