Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Ministrul Justiției s-a întâlnit cu reprezentanții serviciilor de probațiune


1 februarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Raluca Prună, Ministrul Justiției, s-a întâlnit în data de 29 ianuarie 2016, cu reprezentanți ai serviciilor de probațiune, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, dat publicității vineri, 29 ianuarie 2016.

În urma discuțiilor purtate în cadrul întâlnirii, Ministrul Justiției a declarat: „Serviciile de probațiune reprezintă o prioritate pe agenda mea și consolidarea lor se va face treptat. În acest sens, voi cere suplimentarea în anul 2016 a numărului de posturi la nivelul serviciilor de probațiune și voi promova adoptarea regulamentelor de aplicare a legilor 252/2013[1] și 253/2013[2] și a statutului personalului de probațiune.’’

Adoptarea Noului Cod penal a generat schimbări considerabile în privința sancțiunilor și măsurilor neprivative de libertate. Noile reforme atrag necesitatea atât a modernizării sistemului de probațiune, cât și a alocării de fonduri potrivite pentru acest sistem.


[1]. Disponibil aici.
[2]. Disponibil aici.


Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii