Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Completarea Directivei 2013/36/UE în ceea ce privește standardele tehnice de reglemetare pentru precizarea condițiilor generale de funcționare a colegiilor de supraveghetori


2 februarie 2016 | Elena ALBU
Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 21 a fost publicat Regulamentul delegat (UE) 2016/98 al Comisiei de completare a Directivei 2013/36/UE a Parlamentului European și a Consiliului în ceea ce privește standardele tehnice de reglementare pentru precizarea condițiilor generale de funcționare a colegiilor de supraveghetori.

Obiectul regulamentului: Realizarea cartografierii unui grup de instituții, prin care s-ar identifica entitățile din Uniune sau dintr-o țară terță ale grupului și s-ar descrie, pentru fiecare entitate din grup, natura acesteia și locul în care se află, autoritățile implicate în supravegherea sa, derogările prudențiale aplicabile, importanța sa pentru grup și importanța pentru țara în care este autorizată sau stabilită, precum și criteriile pentru determinarea importanței acesteia, este considerată un element esențial pentru identificarea membrilor colegiului și a observatorilor potențiali. În acest context, informațiile privind importanța unei sucursale pentru grup și importanța sucursalei respective în statul membru în care este stabilită sunt esențiale pentru a determina participarea autorităților competente ale acelui stat membru la activitățile colegiului. Informațiile privind natura entităților grupului, fie acestea instituții, sucursale sau alte entități din sectorul financiar, precum și privind țara în care acestea sunt autorizate sau stabilite, fie aceasta un stat membru sau o țară terță, sunt de asemenea importante pentru identificarea membrilor colegiului și a observatorilor potențiali. Colegiile reprezintă un instrument esențial pentru schimbul de informații, anticiparea și gestionarea situațiilor de urgență, precum și pentru a permite supraveghetorului consolidant să desfășoare o supraveghere eficientă pe bază consolidată. Pentru a asigura coerența și a permite Autoritatea Bancară Europeană (ABE) să își desfășoare sarcinile astfel cum se prevede în Regulamentul (UE) nr. 1093/2010 al Parlamentului European și al Consiliului și la articolul 116 din Directiva 2013/36/UE, este oportun ca ABE să participe în cadrul tuturor colegiilor în calitate de membru. Prezentul regulament precizează condițiile generale de funcționare a colegiului de supraveghetori („colegiul”) instituit în conformitate cu articolul 116 și cu articolul 51 alineatul (3) din Directiva 2013/36/UE.

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Elena Albu

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro