Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Craiova. Tâlhărie calificată, furt calificat. Percheziții domiciliare


2 februarie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Cornelia DĂROI

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

DIICOT-Craiova. Tâlhărie calificată, furt calificat. Percheziții domiciliare.

La data de 1 februarie 2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi Mehedinţi au efectuat un număr de 15 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Gorj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în tâlhărie calificată şi furt calificat.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în noaptea de 17/18 mai 2014, membrii grupului au pătruns prin efracţie într-un magazin situat pe raza localităţii Trnava, Republica Slovacia, de unde au sustras bijuterii din aur cu briliante, perle, pietre naturale și mai multe ceasuri din aur, în valoare de 167.000 euro.
Din cercetările efectuate în cauză s-a reţinut că suspecţii au pătruns în incinta magazinului prin îndepărtarea barelor de fixare din plafonul aflat în pasajul subteran exterior al magazinului, iar ulterior prin spațiul de deasupra plafonului destinat tabloului de distribuție a aerului condiționat.
Ulterior, membrii grupului au comercializat o parte dintre bijuterii mai multor persoane din judeţul Gorj şi municipiul Bucureşti.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate 4 ceasuri de lux, brăţări şi pandantive din aur precum şi un seif cu cifru electronic.

La sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane.

Suportul de tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul I.P.J. Dolj şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Cornelia Dăroi

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică