Arii de practică: LitigiiAchizitii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativ
ContravenţiiDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergie
Executare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăInternetJocuri de norocMedia & PublicitateMediere
Piaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiSocietăţiTelecomVaria
 
Internet
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
JURIDICE

Nemurirea electronică

3 februarie 2016 | Irina RÎMARU
JURIDICE
785 citiri
Print Friendly
 

O nouă specie de om se conturează, Homo optimus, e de parere futurologul Ian Pearson. Potrivit acestuia, cei care nu au împlinit 40 de ani ar putea avea parte de „nemurirea electronică” în timpul vieții lor, gândurile și experiențele lor fiind stocate și păstrate online pentru generațiile viitoare, potrivit, Daily Mail.

Dr. Ian Pearson explică faptul că noua specie va fi o împletire între oameni și roboți și că ar putea apărea începând cu anul 2050. Vom putea să ne îmbunătățim genomul, să devenim mai frumoși, mai inteligenți, mai „sofisticați din punct de vedere emoțional”, superiori din punct de vedere fizic și mai conectați din punct de vedere social – într-un cuvânt mai sănătoși și mai fericiți, afirmă specialistul.

Acesta e de părere că, în replică la tehnologia tot mai prezentă și folosită la toate nivelurile, evoluția noastră va merge într-o direcție cu totul nouă. De această dată, nu natura ne forțează să ne schimbăm, ci propriile descoperiri și inovații.

„Asta ar putea duce la forme și creații ciudate și minunate”, mai declară futurologul. Acesta e de părere că în urma stabilirii unei legături între creierul nostru și computer, ne vom putea „muta” gândurile într-un corp-android și chiar întreaga conștiință. Practic, spune el, asta ne-ar da ocazia să avem mai multe existențe și identități sau să continuăm să trăim după moartea biologică.

Specialistul e de părere că deși astfel de tehnologii vor fi disponibile în anul 2050, în decurs de 20 de ani de la acel moment vor deveni îndeajuns de ieftine și răspândite. Până la finalul secolului, mai spune dr. Pearson, vor fi mai multe tipuri de oameni, printre care hibrizi de oameni și mașini și oameni trăind în corpuri de android.

În plus, până atunci e posibil să reușim să ne facem animalele să vorbească, într-un fel sau altul.

Irina Rîmaru

CONFERINȚE JURIDICE detalii aici

15 februarie 2017: Probleme dificile de PROCEDURĂ CIVILĂ (ed. 5). Accesul la justiție. Costurile procesului civil. In memoriam VIOREL MIHAI CIOBANU
16 februarie 2017: Probleme dificile de ARBITRAJ (prima ediție). CONFERINȚA BRÂNDUȘA ȘTEFĂNESCU
17 februarie 2017: Probleme dificile de EXECUTARE SILITĂ (ed. 6)

ATELIERE JURIDICE detalii aici

7 februarie 2017: Evaziunea fiscală. Aspecte controversate de drept penal și drept procesual penal
22 februarie 2017: Spălarea de bani. Pericole concrete și soluții de prevenire
3 martie 2017: Cum putem convinge și impune instanței naționale să adreseze o trimitere preliminară Curții de Justiție a Uniunii Europene?

Aflaţi mai mult despre , ,

Lasă un răspuns

Important
Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real şi care respectă Politica JURIDICE.ro si Condiţiile de publicare. Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.
Return to Top ▲Return to Top ▲