achiziţii publice, afaceri transfrontaliere, arbitraj, asigurări, BANKING, concurenţă, construcţii, contencios administrativ, contravenţii, data protection, drept civil, drept comercial, drept constituţional, DREPT PENAL, dreptul familiei, dreptul muncii, dreptul sportului, dreptul UE, energie, executare silită, fiscalitate, fuziuni & achiziţii, health & pharma, infrastructură, INSOLVENŢĂ, internet, jocuri de noroc, LITIGII, media & publicitate, mediere, piaţa de capital, PROCEDURĂ CIVILĂ, proprietate intelectuală, protecţia consumatorilorprotecţia mediului, SOCIETĂŢI, telecom
 
Internet
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Nemurirea electronică

3 februarie 2016 | Irina RÎMARU

O nouă specie de om se conturează, Homo optimus, e de parere futurologul Ian Pearson. Potrivit acestuia, cei care nu au împlinit 40 de ani ar putea avea parte de „nemurirea electronică” în timpul vieții lor, gândurile și experiențele lor fiind stocate și păstrate online pentru generațiile viitoare, potrivit, Daily Mail.

Dr. Ian Pearson explică faptul că noua specie va fi o împletire între oameni și roboți și că ar putea apărea începând cu anul 2050. Vom putea să ne îmbunătățim genomul, să devenim mai frumoși, mai inteligenți, mai „sofisticați din punct de vedere emoțional”, superiori din punct de vedere fizic și mai conectați din punct de vedere social – într-un cuvânt mai sănătoși și mai fericiți, afirmă specialistul.

Acesta e de părere că, în replică la tehnologia tot mai prezentă și folosită la toate nivelurile, evoluția noastră va merge într-o direcție cu totul nouă. De această dată, nu natura ne forțează să ne schimbăm, ci propriile descoperiri și inovații.

„Asta ar putea duce la forme și creații ciudate și minunate”, mai declară futurologul. Acesta e de părere că în urma stabilirii unei legături între creierul nostru și computer, ne vom putea „muta” gândurile într-un corp-android și chiar întreaga conștiință. Practic, spune el, asta ne-ar da ocazia să avem mai multe existențe și identități sau să continuăm să trăim după moartea biologică.

Specialistul e de părere că deși astfel de tehnologii vor fi disponibile în anul 2050, în decurs de 20 de ani de la acel moment vor deveni îndeajuns de ieftine și răspândite. Până la finalul secolului, mai spune dr. Pearson, vor fi mai multe tipuri de oameni, printre care hibrizi de oameni și mașini și oameni trăind în corpuri de android.

În plus, până atunci e posibil să reușim să ne facem animalele să vorbească, într-un fel sau altul.

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.