Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Ce s-a discutat în cadrul ședinței Comisiei Permanente a UNBR, cu participarea reprezentanților instituțiilor implicate în înfăptuirea justiției în România
03.02.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității luni, 1 februarie 2016, un comunicat cu privire la aspectele discutate în cadrul ședinței Comisiei Permanente a UNBR, cu participarea reprezentanților instituțiilor implicate în înfăptuirea justiției în România.

Tema discuțiilor purtate a fost: ”Priorități ale profesiei de avocat în anul 2016 în realizarea politicilor publice privind reforma sistemului judiciar și integritatea funcționării mediului de afaceri”.

La dezbateri au participat: jud. Mircea Aron – președintele Consiliul Superior al Magistraturii, jud. Octavia Spineanu-Matei, directorul Institutului Național al Magistraturii, Nelu Ciobanu, director adjunct al Institutului Național al Magistraturii, Alina Rădoi, Direcția Elaborare Acte Normative Ministerul Justiției, Cornel Călinescu, șeful Oficiului Național de Prevenire a Criminalității și de Cooperare pentru Recuperarea Creanțelor Provenite din Infracțiuni, proc. Ionel Senteș, Consilier al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Liviu-Bogdan Ciucă Președintele Comisiei juridice, de disciplină şi imunități Camera Deputaților.

În cadrul ședinței, a fost subliniat rolul de o importanță deosebită al avocaților în înfăptuirea justiției, evidențiindu-se contribuția UNBR la realizarea portalului de jurisprudență ROLII, care permite accesul justițiabilului la hotărârile judecătorești anonimizate.

A fost pus în discuție, de asemenea, faptul că imaginea justiției îi privește, în egală măsură, pe magistrați și pe avocați, ca participanți ”în mod direct” la actul de justiție. În acestă ipoteză, s-a încercat conturarea limitelor în care ambele profesii se pot referi public la procesele aflate pe rol, la cei care le instrumentează, precum și conturarea conduitei pe care trebuie să o aibă avocații, judecătorii sau procurorii în sala de judecată.

A fost abordată și problema necesității îmbunătățirii dialogului între profesii, în vederea efectuării unor analize pe tema integrității abordate de Strategia Națională Anticorupție 2016-2020.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.