Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Ce s-a discutat în cadrul ședinței Comisiei Permanente a UNBR, cu participarea reprezentanților instituțiilor implicate în înfăptuirea justiției în România


3 februarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității luni, 1 februarie 2016, un comunicat cu privire la aspectele discutate în cadrul ședinței Comisiei Permanente a UNBR, cu participarea reprezentanților instituțiilor implicate în înfăptuirea justiției în România.

Tema discuțiilor purtate a fost: ”Priorități ale profesiei de avocat în anul 2016 în realizarea politicilor publice privind reforma sistemului judiciar și integritatea funcționării mediului de afaceri”.

La dezbateri au participat: jud. Mircea Aron – președintele Consiliul Superior al Magistraturii, jud. Octavia Spineanu-Matei, directorul Institutului Național al Magistraturii, Nelu Ciobanu, director adjunct al Institutului Național al Magistraturii, Alina Rădoi, Direcția Elaborare Acte Normative Ministerul Justiției, Cornel Călinescu, șeful Oficiului Național de Prevenire a Criminalității și de Cooperare pentru Recuperarea Creanțelor Provenite din Infracțiuni, proc. Ionel Senteș, Consilier al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Liviu-Bogdan Ciucă Președintele Comisiei juridice, de disciplină şi imunități Camera Deputaților.

În cadrul ședinței, a fost subliniat rolul de o importanță deosebită al avocaților în înfăptuirea justiției, evidențiindu-se contribuția UNBR la realizarea portalului de jurisprudență ROLII, care permite accesul justițiabilului la hotărârile judecătorești anonimizate.

A fost pus în discuție, de asemenea, faptul că imaginea justiției îi privește, în egală măsură, pe magistrați și pe avocați, ca participanți ”în mod direct” la actul de justiție. În acestă ipoteză, s-a încercat conturarea limitelor în care ambele profesii se pot referi public la procesele aflate pe rol, la cei care le instrumentează, precum și conturarea conduitei pe care trebuie să o aibă avocații, judecătorii sau procurorii în sala de judecată.

A fost abordată și problema necesității îmbunătățirii dialogului între profesii, în vederea efectuării unor analize pe tema integrității abordate de Strategia Națională Anticorupție 2016-2020.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii