Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

Protocol Asociaţia Română pentru Custodia Comună – Institutul de Psihologie Judiciară


5 februarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Luni, 1 februarie 2016, s-a semnat protocolul prin care Asociaţia Română pentru Custodia Comună şi Institutul de Psihologie Judiciară convin să lucreze împreună pentru recunoaşterea, din punct de vedere legal a alienării părinteşti, ca o formă de violenţă asupra copilului, potrivit unui comunicat al ARCC.

Rezultatul unei colaborări deschise acum doi ani de zile, protocolul vine să gireze, din punct de vedere al specialiştilor în domeniul psihologiei, existenţa fenomenului de alienarea parentală, fenomen pe care Institutul de Psihologie Judiciară şi Asociaţia Română pentru Custodia Comună doresc să îl aducă în atenţia autorităţilor, cu scopul de a-l întroduce în lege, împreună cu măsuri de prevenire şi combatere eficiente.

Protocolul are o însemnătate deosebită, deoarece oferă o definiţie a alienării părinteşti, explică variatele forme de manifestare ale alienări părinteşti dar şi oferă mai departe sugestii legale de prevenire şi contracarare pe care autorităţile statului le-ar putea aplica, cu scopul de a preîntâmpina traume asupra psihicului copiilor.

:: Protocolul poate fi consultat aici.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică