Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Avocatul Poporului a sesizat Instituția Prefectului București ref. evacuarea unor persoane
05.02.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Avocatul Poporului a sesizat Instituția Prefectului Municipiului București în cazul persoanelor evacuate din strada Vulturilor, nr. 50, sector 3, întrucât, până în prezent, autoritățile locale sesizate nu și-au însușit Recomandările formulate de Avocatul Poporului, în urma anchetei demarate, potrivit unui comunicat al instituției Avocatul Poporului, semnat de Matei Vîrtosu – purtător de cuvânt, dat publicității marți 2 februarie 2016.

Avocatul Poporului consideră că autoritățile publice locale nu au respectat, în acest caz, drepturile prevăzute în art. 47, din Constituţia României, referitoare la dreptul la un nivel de trai decent.

Au fost adresate două Recomandări, în cadrul anchetei desfășurate, ca urmare a sesizării din oficiu, în 1 octombrie 2014. Una dintre Recomandări a fost adresată Primarului Interimar al Municipiului București și cealaltă Primarului Sectorului 3 al Municipiului București.

De asemenea, Avocatul Poporului a solicitat ca instituțiile anterior menționate să dispună măsurile legale, în vederea respectării drepturilor persoanelor evacuate:
– să ia măsuri de relocare pentru familiile care au fost evacuate, asigurându-le un adăpost de bază/locuință adecvat;
– să colaboreze cu Primăria Sectorului 3 București, în vederea identificării unor soluții de natură a rezolva problema locativă a cetățenilor evacuați din imobilul situat în str. Vulturilor, nr. 50, sector 3, București;
– să prevadă fonduri în bugetul local pentru construirea de noi locuințe sociale și achiziționarea de locuințe de necesitate;
– informarea Avocatului Poporului în privinţa tuturor măsurilor luate.

Secţiuni: Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO