Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Avocatul Poporului, sesizare din oficiu cu privire la refuzul preoților privind înhumarea unor adventiști
05.02.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, reâținându-se refuzul autorităților de a lua atitudine în cazul opunerii preoților ce administrează cimitirele din localitățile Cocorăștii Colț, județul Prahova și Talpas, județul Dolj, de a permite înhumarea unor persoane aparținând Bisericii Creștine Adventiste de Ziua a Șaptea, respectiv Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România în locul de veci, proprietatea familiilor rudelor decedate, potrivit unui comunicat al instituției Avocatul Poporului, semnat de Matei Vîrtosu – purtător de cuvânt, dat publicității miercuri, 3 februarie 2016.

Realitatea Net și PROTV au relatat cazurile, în data de 28 ianuarie 2016.

Este astfel pusă în discuție o posibilă încălcare a a prevederilor art. 1 alin. (2) din Ordonanța de Urgență nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare-republicată, sancționarea tuturor formelor de discriminare-republicată, a art. 29 și art. 53 din Constituţia României privind libertatea de conștiință și restrângerea exercițiului unor drepturi sau al unor libertăți.

Niciuna dintre cele două familii ale persoanelor decedate nu au putut să-și îngroape rudele, în locul de veci aflat în proprietate, din pricina refuzului de care s-au lovit din partea preoților. De altfel, femeia din localitatea Talpas, județul Dolj, a fost îngropată în câmp, cu toate că avea loc de veci în proprietate.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti