Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Acord pentru combaterea fraudei fiscale și evaziunii fiscale la nivel transfrontalier


5 februarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Guvernul a aprobat, în ședința din data de 3 februarie 2016, un proiect de lege pentru ratificarea Acordului Multianual al Autorităților Competente pentru Schimb Automat de Informații privind Conturi Financiare, semnat la Berlin, la 29 octombrie 2014, potrivit unui comunicat al Guvernului României, dat publicității miercuri, 3 februarie 2016.

Ministrul Finanțelor Publice a semnat acest Acord ce va permite schimbul de informații la nivelul unui standard global convenit de OCDE.

Din momentul intrării în vigoare, Acordul va permite României să facă schimb de informații în scopul identificării persoanelor fizice sau firmelor care eludează fiscul, prin transferul banilor în conturi din străinătate.

În acest sens, România va face o listă a statelor cu care dorește să realizeze automat schimbul de informații, întrucât schimbul de informații se va desfășura pe baze bilaterale între autoritățile competente.

Pentru țara noastră, schimbul de se informații se va realiza începând cu luna septembrie 2017.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică