Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Consultare a ASF cu participanții pe piața asigurărilor


7 februarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Asigurări

În ianuarie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat o consultare amplă cu participanții pe piața asigurărilor, de la asigurători, brokeri, organizații și asociații profesionale, la asociații patronale ale transportatorilor și reprezentanți ai consumatorilor, sub forma unor grupuri de lucru, care să dea formă unor propuneri pentru actualizarea, simplificarea și alinierea cadrului legislativ și normativ pe piața asigurărilor, potrivit unui comunicat al ASF, dat publicității vineri, 5 februarie 2016.

Obiectivul consultării: îmbunătățirea calității produselor de asigurare în beneficiul asiguraților, de informarea și protecția consumatorilor, de transparentizarea și eficientizarea pieței, dar și de alinierea la bunele practici ale țărilor europene.

ASF sfătuiește să fie luate în considerare numai proiectele puse oficial în dezbatere publică de către Consiliul ASF – pentru normele secundare, de către Guvern, prin Ministerul Finanțelor Publice, sau de Parlament, prin Comisiile de specialitate – în cazul inițiativelor legislative, pentru care ASF nu are competență. Sfatul este dat în contextul în care, orice alte știri, opinii sau comentarii în media, unele chiar fără o minimă documentare sau competență distorsionează inițiativele bune și induc în eroare publicul consumator.

Au fost înregistrate evoluții pozitive în 2015 pe piața asigurărilor: a fost primul an de creștere după criza financiară, costurile de distribuție urmează o pantă de scădere, rata daunalității s-a comprimat cu peste 5 puncte procentuale, iar rata combinată cu aproape 10 puncte procentuale față de anul precedent.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică