Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Consultare a ASF cu participanții pe piața asigurărilor
07.02.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări
JURIDICE - In Law We Trust

În ianuarie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat o consultare amplă cu participanții pe piața asigurărilor, de la asigurători, brokeri, organizații și asociații profesionale, la asociații patronale ale transportatorilor și reprezentanți ai consumatorilor, sub forma unor grupuri de lucru, care să dea formă unor propuneri pentru actualizarea, simplificarea și alinierea cadrului legislativ și normativ pe piața asigurărilor, potrivit unui comunicat al ASF, dat publicității vineri, 5 februarie 2016.

Obiectivul consultării: îmbunătățirea calității produselor de asigurare în beneficiul asiguraților, de informarea și protecția consumatorilor, de transparentizarea și eficientizarea pieței, dar și de alinierea la bunele practici ale țărilor europene.

ASF sfătuiește să fie luate în considerare numai proiectele puse oficial în dezbatere publică de către Consiliul ASF – pentru normele secundare, de către Guvern, prin Ministerul Finanțelor Publice, sau de Parlament, prin Comisiile de specialitate – în cazul inițiativelor legislative, pentru care ASF nu are competență. Sfatul este dat în contextul în care, orice alte știri, opinii sau comentarii în media, unele chiar fără o minimă documentare sau competență distorsionează inițiativele bune și induc în eroare publicul consumator.

Au fost înregistrate evoluții pozitive în 2015 pe piața asigurărilor: a fost primul an de creștere după criza financiară, costurile de distribuție urmează o pantă de scădere, rata daunalității s-a comprimat cu peste 5 puncte procentuale, iar rata combinată cu aproape 10 puncte procentuale față de anul precedent.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti