« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Educaţie juridică la Oradea
08.02.2016 | Cristi DANILEȚ

JURIDICE - In Law We Trust

Aflat la Oradea pentru a participa la Bilanţul de activitate al Judecătoriei Oradea pe anul trecut, în data de 4 februarie 2016, mi-am făcut timp pentru a participa la întâlniri cu elevii de la trei unităţi de învăţământ din oraş, pentru discuţii ce ţin de educaţia juridică.

DSC_0534Mai întâi, am fost la Liceul ”Don Orione”, întâlnire facilitată de doamna mediator Gianina Clop, al cărei copil învaţă acolo. Discuţia a avut loc în sala de sport, în care s-au adunat 200 de elevi din clasele V-XII. Directorul şi câţiva profesori au asistat la oră. Am discutat despre reguli, legi, justiţie şi conştiinţă.

12656176_1000301723376040_1584424011_o

Am fost, apoi, la Liceul ”E. Gojdu”, la invitaţia elevului Horia Oniţă, care este preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor. S-au adunat elevi din mai multe clase. Aici am discutat despre infracţiuni, victime, drepturi.

În final, am fost la Şcoala ”Nicolae Bălcescu”, la o întâlnire cu elevi din două clase de gimnaziu. Lor le-am vorbit despre reguli şi importanţa respectării profesorilor şi părinţilor.12695728_946065492141467_1031949773_n

Copiilor le-am adus de la Bucureşti 100 de exemplare din broşura „Unde-i lege nu-i tocmeală”, pe care am întocmit-o acum doi ani, în care explic Codul Penal pe înţelesul lor. În curând, vor avea parte de primul manual de „Educaţie juridică pentru liceeni” – un ghid practic pe care, în premieră, l-am distribuit profesorilor de educaţie civică de la cele trei instituţii.

Jud. dr. Cristi Danileț
Membru CSM

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.