Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
Print Friendly, PDF & Email

Educaţie juridică la Oradea
08.02.2016 | Cristi DANILEȚ

Aflat la Oradea pentru a participa la Bilanţul de activitate al Judecătoriei Oradea pe anul trecut, în data de 4 februarie 2016, mi-am făcut timp pentru a participa la întâlniri cu elevii de la trei unităţi de învăţământ din oraş, pentru discuţii ce ţin de educaţia juridică.

DSC_0534Mai întâi, am fost la Liceul ”Don Orione”, întâlnire facilitată de doamna mediator Gianina Clop, al cărei copil învaţă acolo. Discuţia a avut loc în sala de sport, în care s-au adunat 200 de elevi din clasele V-XII. Directorul şi câţiva profesori au asistat la oră. Am discutat despre reguli, legi, justiţie şi conştiinţă.

12656176_1000301723376040_1584424011_o

Am fost, apoi, la Liceul ”E. Gojdu”, la invitaţia elevului Horia Oniţă, care este preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor. S-au adunat elevi din mai multe clase. Aici am discutat despre infracţiuni, victime, drepturi.

În final, am fost la Şcoala ”Nicolae Bălcescu”, la o întâlnire cu elevi din două clase de gimnaziu. Lor le-am vorbit despre reguli şi importanţa respectării profesorilor şi părinţilor.12695728_946065492141467_1031949773_n

Copiilor le-am adus de la Bucureşti 100 de exemplare din broşura „Unde-i lege nu-i tocmeală”, pe care am întocmit-o acum doi ani, în care explic Codul Penal pe înţelesul lor. În curând, vor avea parte de primul manual de „Educaţie juridică pentru liceeni” – un ghid practic pe care, în premieră, l-am distribuit profesorilor de educaţie civică de la cele trei instituţii.

Jud. dr. Cristi Danileț
Membru CSM


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.