Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Universitaria

EdJust – Educație juridică în școli

9 februarie 2016 | Anca GAVRILUȚĂ

Vineri, 19 februarie 2016, voluntarii EdJust, în frunte cu Anca Gavriluţă şi Ionuţ Apachiţei, membrii comitetului de coordonare a proiectului, precum şi voluntarii: Alexandra Prăjica şi Mădălina Enea, vor susţine seminare de educaţie juridică în trei instituţii de învăţământ din judeţul Vaslui.

Realizat de către Facultatea de Drept din Iaşi şi Asociaţia Studenţilor la Drept (ASD), proiectul îl are ca formator şi partener pe judecătorul Cristi Danileţ, şi are în vedere facilitarea accesului la cunoștințe elementare de drept în rândul elevilor și liceenilor.

Astfel, cu sprijinul clubului Rotaract Vaslui, dar şi a domnului avocat Ioan Mancaş, specializat în drept penal, elevii şi profesorii din cadrul Liceului „Mihail Kogălniceanu”, din cadrul Şcolii cu clasele I-VIII Văleni, dar şi din cadrul Şcolii Speciale „Elisabeta Policromiade”, vor beneficia de seminare de educaţie juridică. Acestora li se va explica importanța cunoașterii infracțiunilor, întrucât, odată cu împlinirea vârstei de 14 ani, minorii sunt răspunzători penal, abordând şi subiecte, precum vătămarea corporală, legitima apărare, corupţia, consumul de droguri sau infracţiunea de viol.

Lipsa de interes şi neînţelegerea importanţei componentei juridice în viaţa tinerilor impune necesitatea derulării unui astfel de proiect ce instrumentează facilitarea accesului la cunoștințe elementare de drept, într-o manieră cât mai simplă, printr-o broşură special creată şi pe înţelesul tuturor. Astfel, broşura ”Unde-i lege, nu-i tocmeală” multiplicată de Asociaţie, cu sprijinul Clubului Rotaract Vaslui, va fi împărţită elevilor şi liceenilor din acest judeţ.

Anca Gavriluţă
Studentă la Drept

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică