Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Ionuț Lupșa: Poate așa se explică dispariția Ordinului…
10.02.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul proprietatii intelectuale, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Ionuț Lupșa, Managing Partner LUPȘA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Toate-s noi și noi sunt toate: înregistrarea mărcii la OSIM, organizate de Societatea de Științe Juridice, la examinarea din oficiu a motivelor absolute de refuz ale OSIM.

Ionuț LupșaDe exemplu, în aplicarea art. 5, adică motive absolute de refuz pe care OSIM poate să le examineze ex officio, era și punctul 21 din această Instrucțiune nr. 5, care spune că în examinarea mărcii care include sau este derivată dintr-un nume de domeniu, ca de exemplu bux.ro, nu se va avea în vedere elementul .ro pentru că analiza se va face numai la nivelul elementului bux, singurul capabil să confere caracter distinct unei mărci, deci tot în aplicarea art 5. Dispariția acestui punct ar duce cu gândul la concluzia că nu se mai face o astfel de examinare, că nu va mai avea în vedere un astfel de criteriu, poate așa se explică dispariția Ordinului care abrogă Instrucțiunile nr. 5, pentru că avea și puncte bune Instrucțiunea nr. 5, deci nu în ansamblu era ceva rău, ci punctele 11 și 12. Este adevărat că ordinul nr. 5 despre care am vorbit și care, de fapt, pare că nu există, nefiind publicat, totuși nu cred că poți să te joci cu intrarea în vigoare și cu abrogarea, odată ce l-ai abrogat prin Ordinul nr. 5, nu mai poți să revii și sa spui că, de fapt, se abrogă parțial.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti