Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PICCJ solicită încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a doi deputați


11 februarie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Marian Ionuț RACOCI

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

PICCJ. Folosire sau prezentare de documente false, inexacte sau incomplete, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, cumpărare de influenţă, trafic de influență, fals în declarații. Încuviinţare reţinere și arestare preventivă.

În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi ale art. 193 alin. 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Prim-adjunctul Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis ministrului Justiţiei cererile însoţite de referatul cauzei, în baza cărora să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor:
P. N., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă şi influenţare a declaraţiilor;
V. M. Ș., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influență, fals în declarații şi spălare a banilor.

Faptele reţinute în sarcina acestora formează obiectul unui dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Marian Ionuț Racoci

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică