« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

PICCJ solicită încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a doi deputați
11.02.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Marian Ionuț RACOCI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

PICCJ. Folosire sau prezentare de documente false, inexacte sau incomplete, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, cumpărare de influenţă, trafic de influență, fals în declarații. Încuviinţare reţinere și arestare preventivă.

În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi ale art. 193 alin. 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Prim-adjunctul Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis ministrului Justiţiei cererile însoţite de referatul cauzei, în baza cărora să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor:
P. N., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă şi influenţare a declaraţiilor;
V. M. Ș., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influență, fals în declarații şi spălare a banilor.

Faptele reţinute în sarcina acestora formează obiectul unui dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Marian Ionuț Racoci

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD