Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Ministrul Finanțelor Publice a cerut demisia președintelui și vicepreședintelui ANAF. UPDATE: Poziția adoptată de președintele ANAF


11 februarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Fiscalitate

11 februarie 2016: Gelu Ștefan Diaconu, președintele ANAF a dat publicității joi, 11 februarie 2016, punctul său de vedere referitor la demisia ce i-a fost solicitată de către Anca Dragu, Ministrul Finanțelor Publice, ca urmare a punerii sale sub acuzare de DNA, în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Poziția adoptată de Președintele ANAF poate fi consultată aici.

*

11 februarie 2016: Anca Dragu, Ministrul Finanțelor Publice, a cerut demisia lui Gelu Ștefan Diaconu, președintelui ANAF, și lui Mihai Gogancea-Vătășoiu, vicepreședintelui ANAF, după ce aceștia au fost puși sub acuzare de DNA, în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice, dat publicității miercuri, 10 februarie 2016.

Anca Dragu: ”Fiscul este una dintre cele mai importante instituții din România, iar conducerea sa trebuie să fie mai presus de orice suspiciune. În această situație, în care președintele și vicepreședintele ANAF sunt puși sub acuzare, este normal să le cer demisia. Asupra integrității conducerii ANAF nu trebuie să existe nicio urmă de îndoială. Le-am cerut demisia celor doi pentru că, în pozițiile pe care le dețin, nicio suspiciune nu este acceptabilă din perspectiva integrității pe care ANAF, ca instituție, o reclamă. Activitatea instituției se desfășoară normal și acesta este cel mai important lucru în acest moment. Avem în vedere mai multe variante pentru conducerea ANAF și urmează să luăm o decizie cât de curând posibil.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică