Secăiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Dreptul proprietatii intelectuale, SELECTED

Ileana Ruxandra Tirică: Colegul meu de complet mi-a adus la cunoştinţă…

11 februarie 2016 | JURIDICE.ro

Jud. Ileana Ruxandra Tirică, Curtea de Apel București, s-a referit, în cadrul dezbaterii Toate-s noi și noi sunt toate: înregistrarea mărcii la OSIM, organizate de Societatea de Științe Juridice, la căile de atac în cazul refuzului provizoriu de înregistrare a unei mărci.

Ileana Ruxandra Tirică: ”Despre Instrucţiunea 5 ştiu de atunci, din 2012, când s-a emis, dar pentru noi, pentru instanțe, până acum a fost o chestiune de culise, ştiam de la colegii cu care ne mai întâlnim la seminarii şi la alte conferinţe, de la avocaţi, de la consilieri, că există dar în instanță, până acum, la cunoştinţa mea nu au ajuns. Mărturisesc că aş fi crezut că lucrul acesta se va întâmpla, tot o informație de culise, care nouă nu ne este accesibilă, este aceea că solicitanţii, de fapt, nu îşi permit taxele de a formula contestaţie, taxa de timbru pentru contestaţia în instanță e oarecum mai mică, dar înţeleg că taxele în fața OSIM-ului sunt cele care sunt împovărătoare pentru solicitanţi şi atunci aceste cereri nu au ajuns în instanță. Acum două săptămâni am pronunţat o hotărâre care este definitivă, pe 12 ianuarie, cu acea ocazie colegul meu de complet mi-a adus la cunoştinţă despre existența unei alte hotărâri date de el într-un alt complet, am procurat-o şi pe aceea, soluţia este aceeaşi. Tribunalul Bucureşti, într-un caz a păstrat decizia OSIM-ului de respingere a înregistrării şi în celălalt a schimbat-o, aceasta din urmă soluţie fiind menţinută de Curtea de Apel, deci jurisprudenţa noastră atât de mică, atât de puţină câtă am găsit eu, este în sensul înlăturării de la aplicarea Instrucţiunii OSIM, în cadrul contestaţiei, deci solicitanţii au primit întâi aviz de refuz şi apoi au formulat contestaţie în faţa Comisiei de Contestaţie şi au atacat în faţa instanţei hotărârea Comisiei de Contestaţie, cu câştig, cu succes, deocamdată.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică