Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Președintele ICCJ la conferinţa INM privind aspecte de practică neunitară intervenite de la intrarea în vigoare a NCP şi NCPP
11.02.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudența ÎCCJ
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. dr. Livia Doina Stanciu, Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a luat parte, joi, 11 februarie 2016, la Conferinţa privind aspecte de practică neunitară intervenite de la intrarea în vigoare a Noului Cod penal şi Noului Cod de procedură penală, organizată de către Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit unui comunicat al ICCJ, dat publicității, joi, 11 februarie 2016.

Au luat parte, de asemenea, la conferință jud. Mircea Aron, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, proc. Nelu Ciobanu, directorul adjunct al Institutului Naţional al Magistraturii, judecători specializaţi în materie penală, procurori, reprezentanţi ai altor profesii juridice, precum şi formatori ai Institutului Naţional al Magistraturii.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a realizat o expunere generală a căilor extraordinare de atac în materie penală, a aspectelor de practică neunitară intervenite de la intrarea în vigoare a Noului Cod penal şi Noului Cod de procedură penală, inclusiv a unor chestiuni invocate în cadrul soluţionării de către instanța supremă a recursurilor în interesul legii.

Cu acest prilej, a fost evidențiat rolul deosebit de important pe care îl au conferinţele ce vizează consolidarea capacităţii sistemului judiciar din România, de a face faţă provocărilor legislative şi instituţionale, reprezentând un real sprijin pentru practicienii dreptului.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti