Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Punctul de vedere al Academiei Române privind Planul-cadru pentru învăţământul gimnazial din România

15.02.2016 | JURIDICE.ro

Academia Română a dat publicității vineri, 5 februarie 2016, punctul său de vedere privind Planul-cadru pentru învățământul gimnazial din România.

În acest sens, Academia Română își exprimă îngrijorarea pricinuită de reducerea numărului de ore, până la dispariţia din programă, la discipline fundamentale de studiu. Propunerile Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei vizează dispariţia singurei ore de limba latină în gimnaziu, la clasa a VIII-a, amputarea unei ore de limba şi literatura română la clasele a V-a şi a VI-a şi diminuarea drastică a numărului de ore de istorie.

Academia Română solicită prof. dr. ing. Adrian Curaj, Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, reanalizarea Planului-cadru propus pentru învăţământul gimnazial, întrucât acesta trebuie să ajungă la materializarea misiunii reale, aceea de a forma cultura generală a elevilor şi de a pune bazele dezvoltării armonioase a tinerei generaţii.


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership