Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Cyberlaw, Drept comercial, SELECTED

Curtea de Apel Paris: Denigrare prin difuzarea unei hotărâri judecătorești

15 februarie 2016 | Irina HORODINCĂ

Curtea de Apel Paris a arătat, într-o hotărâre din data de 27 ianuarie 2016, că o societate care a trimis e-mailuri distribuitorilor unui competitor, pentru a-i informa că acesta din urmă a fost condamnat pentru concurenţă neloială şi fără a preciza că el făcuse apel şi că hotărârea era nedefinitivă, a comis un act de denigrare. S-a dovedit că partenerii comerciali au ţinut cont de imaginea proastă a societăţii denigrate pentru a înceta colaborarea lor cu aceasta. Curtea de Apel a condamnat societatea vinovată de actul de denigrare la plata de daune-interese în valoare de 100 000 €.

Societatea Lamalo, specializată în comercializarea de produse cosmetice destinate surferilor fusese condamnată în anul 2012 pentru comiterea de acte de concurenţă neloială faţă de Everything for riders (E4R), o societate care produce şi comercializează produse cosmetice pentru sportivi. Lamalo a facut apel şi a obţinut anularea hotărârii în data de 18 octombrie 2013. Cu toate acestea, pe 15 ianuarie 2013, E4R a trimis e-mailuri distribuitorilor lui Lamalo pentru a-i informa despre condamnarea competitorului său, fără a preciza faptul că hotărârea nu era definitivă. Mai mult, aceasta relata şi că Lamalo a utilizat pentru produsele sale concepte şi imagini aparţinând lui E4R, practică interzisă de tribunal. E4R a publicat, de asemenea, un comunicat pe pagina sa publică de Facebook şi pe contul său Twitter. Lamalo şi-a chemat competitorul în judecată pentru denigrare şi a obţinut câştig de cauză.

Nu este relevant faptul că informaţia era adevărată, dacă ea a fost divulgată cu scopul de a discredita o întreprindere, cu scopul de a-i deturna clientela şi de a îndepărta partenerii săi comerciali, iar nu pentru a informa publicul în mod obiectiv. În plus, în afară de a face cunoscută condamnarea nedefinitivă a societăţii Lamalo, E4R i-a pus în gardă pe destinatarii e-mailurilor cu privire la faptul că produsele comercializate de Lamalo erau copii. Or, tribunalul nu se pronunţase anterior în privinţa lui Lamalo cu privire la acte de contrafacere, ci cu privire la un act de concurenţă neloială. E4R, căreia i-a fost respins apelul, se află în procedura lichidării judiciare, din data de 11 februarie 2015.

:: sursa: LEGALIS.net

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică