Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Ministerul Justiției a preluat președinția CNDIU


15 februarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Președinția Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar (CNDIU) a fost preluată vineri, 12 februarie 2016, de Ministerul Justiției, de la Ministerul Apărării Naționale, potrivit unui comunicat al MJ.

Ca și organ consultativ, compunerea acestei Comisii este asigurată de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerului Sănătății, Ministerului Culturii și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Printre atribuțiile Comisiei, se regăsește examinarea și propunerea de măsuri necesare la nivel naţional, în vederea aplicării, respectării şi prevenirii violării normelor de drept umanitar cuprinse în instrumentele juridice internaţionale la care România este parte. De asemenea, ea urmăreşte şi analizează transpunerea în legislaţia internă a normelor internaţionale de drept umanitar, emite avize consultative cu privire la proiecte de acte normative în domeniul dreptului umanitar şi recomandă ratificarea instrumentelor juridice internaţionale din domeniul dreptului umanitar.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii