« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 

Consiliul de Mediere. Punct de vedere cu privire la propunerea legislativă privind darea în plată
17.02.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Consiliul de Mediere a înaintat marți, 16 februarie 2016, un Punct de vedere către Parlamentul, Senatul ­României și către inițiatori – deputatul Daniel Cătălin Zamfir și avocatul dr. Gheorghe Piperea -, referitor la Propunerea legislativă L450/2015 privind darea în plată a unor bunuri imobile, în scopul stingerii obligațiilor asumate prin credite, potrivit unui comunicat al Consiliului de Mediere, semnat de Mugur Bogdan Mitroi – Președinte, dat publicității marți, 16 februarie 2016.

Consiliul de Mediere atenționează asupra faptului că propunerea legislativă, în forma actuală, ar putea crea dezechilibre majore între părți prin nesocotirea dreptului acestora de a găsi propriile soluții, neimpuse.

Potrivit art. 1 alin. (1) din Legea nr. 192/2006 medierea “reprezintă o modalitate de soluționare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terțe persoane specializate în calitate de mediator, în condiții de neutralitate, imparțialitate şi confidențialitate şi având liberul consimțământ al părților.

Consiliul de mediere susține propunerea legislativă privind darea în plată a unor bunuri imobile, în scopul stingerii obligațiilor asumate prin credite şi apreciază această reglementare ca fiind una necesară, în măsura în care prezența mediatorului în procedură este favorabilă ambelor părți litigante.

:: Punct de vedere CDM privind Proiectul de Lege L450/2015

 
Secţiuni: Banking, Lege 9, Mediere | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD