Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Nicolae Valentin Truțan: Prin noul proiect privind profesia de consilier juridic nu se face nicio trimitere la avocați
17.02.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Consilier juridic Nicolae Valentin Truțan, Președinte al Ordinului Consilierilor Juridici din România, s-a referit, în cadrul dezbaterii Consilierii juridici – trecut, prezent și viitor, organizată de Societatea de Științe Juridice, la scopul promovării proiectului de lege privind profesia de consilier juridic.

Nicolae Valentin Truțan: ”Vreau să fiu foarte clar, pentru că sunt una dintre persoanele care au lucrat foarte mult la această lege, o susține și cunoaște în amănunt proiectul respectiv. Prin noul proiect nu se face nicio trimitere la avocați. Am observat că, anterior, discuția a deviat de la proiectul în cauză mergând spre o analiză a raportului cu avocații și cu alții asemenea. Întâmplarea face că în această emisiune eu reprezint punctul de vedere al Ordinului, când discut de Ordin am în vedere majoritatea colegilor din întreaga țară, deci majoritatea consilierilor juridici. Practic, prin proiectul respectiv, ce se urmărește? Se urmărește, în primul rând, nu clarificarea raporturilor cu avocații, cum și distinsa doamnă a sesizat că prin legea anterioară care este încă în vigoare se făceau trimiteri exprese la legea avocatului. Practic, să scuzați expresia, o struțocămilă. Prin proiectul de față noi ce dorim să facem? Dorim să ajungem ca și celelalte corpuri profesionale, cu o profesie clar distinctă, care, practic zis, să aibă organizare autonomă în cadrul corpului profesional care să fie printr-un cod profesional unic dotat cu putere disciplinară.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti