Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Abatere disciplinară – neprezentarea la serviciu după reintegrarea în funcție
17.02.2016 | Marinela CIOROABĂ

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Constituie abatere disciplinară, legal sancţionată cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă, absenţa de la serviciu a salariatului după momentul reintegrării în funcţie a acestuia, prin hotărâre judecătorească. Astfel, deşi angajatorul a procedat la reintegrarea salariatului prin intermediul adresei trimise acestuia prin executor judecătoresc, salariatul nu s-e prezentat la serviciu, ci a trimis , la rândul lui, angajatorului, o cerere de acordare a concediului de odihnă aferent anului respectiv. Împrejurarea că angajatorul, prin comunicarea refuzului de a acorda concediul de odihnă, nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile ce îi reveneau potrivit legii, nu justifică absenţa de la serviciu a salariatului. Acesta din urmă avea posibilitatea de contesta potrivit legii măsurile dispuse de angajator în legătură cu concediul de odihnă. (Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 795/A din 12 martie 2015, Selecţie şi comentariu de judecător Petrică Arbănaş, în Revista română de dreptul muncii nr. 4/2015)

Av. Marinela Cioroabă
Coord. CODUL MUNCII PRO – www.codulmuncii.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti