Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Dreptul la concediul de odihnă după expirarea perioadei de report
04.03.2016 | Marinela CIOROABĂ

Secţiuni: CJUE, Comunicare profesională, Dreptul muncii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Aplicarea dispoziţiilor art. 145 alin. (6) C. muncii trebuie să ia în considerare jurisprudenţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene care a arătat, în Hotărârea din 20 ianuarie 2009, în cauzele conexate C-350/06 şi C-520/06, Gerhard Schultz-Hoff împotriva Deutsche Rentenversicherung Bund şi Stringer şi alţii împotriva Her Majesty’s Revenue and Customs, că dreptul la concediul anual plătit nu trebuie să se stingă la expirarea perioadei de referinţă şi/sau a unei perioade de report stabilite de dreptul naţional, atunci când lucrătorul s-a aflat în concediu medical întreaga perioadă de referinţă sau o parte a acesteia şi incapacitatea sa de muncă a continuat până la încetarea raportului său de muncă, motiv pentru care nu a putut să îşi exercite dreptul la concediul anual plătit. Prin urmare, se impune concluzia că dreptul la concediul de odihnă se stinge la sfârşitul perioadei de report de 18 luni numai dacă salariatul a refuzat să îşi ia concediu, în pofida iniţiativei angajatorului de a i-l oferi; per a contrario, dreptul la concediu nu se stinge la sfârşitul perioadei de 18 luni dacă angajatorul nu a acordat salariatului concediul de odihnă la care acesta era îndreptăţit. (Monica Gheorghe, Aspecte noi privind reglementarea concediului de odihnă, în Revista română de dreptul muncii nr. 4/2014)

Av. Marinela Cioroabă
Coord. CODUL MUNCII PRO – www.codulmuncii.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti