« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Suspendarea pe durată nedeterminată a contractului individual de muncă în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activității
19.02.2016 | Marinela CIOROABĂ

Secţiuni: Dreptul muncii, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Nu este obligatorie cunoașterea de către angajator a datei finale de încetare a suspendării contractului individual de muncă, întemeiate pe dispozițiile art. 52 alin. (1) lit. c) C. muncii. Cu alte cuvinte, dacă ab initio angajatorul cunoaște această dată, el o va preciza în cuprinsul deciziei de suspendare; în caz contrar, decizia nu va cuprinde această dată, însă măsura rămâne una eminamente pe durată limitată; prin urmare, dacă nu se vădește încetarea cauzei de suspendare, angajatorul va decide concedierea salariatului în baza art. 65 C. muncii. (Ion Traian Ștefănescu, Observații critice cu privire la soluții divergente date în cauze similare de complete diferite ale aceleiași instanțe judecătorești, în Revista română de dreptul muncii nr. 1/2015)

Av. Marinela Cioroabă
Coord. CODUL MUNCII PRO – www.codulmuncii.ro

 
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD