Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Caracterul subiectiv al desființării postului
24.02.2016 | Marinela CIOROABĂ

Secţiuni: Dreptul muncii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Nu suntem în prezenţa unei desfiinţări a postului în ipoteza în care din decizia consiliului de administraţie care a stat la baza emiterii deciziei de concediere întemeiate pe art. 65 C. muncii, precum şi din recunoaşterile angajatorului, rezultă ca temei subsidiar pentru concediere aprecierile şi selecţia avută în vedere de şeful ierarhic superior, precum şi evaluarea contestatoarei în funcţie de indicatorii de performanţă şi modul de îndeplinire a obiectivelor. Aşadar, dincolo de motivele fără legătură cu persoana salariatului rezultă şi motive de ordin subiectiv, care au întemeiat concedierea, motive care se subsumează unui alt caz de concediere, respectiv celui stabilit de art. 61 lit. d) C. muncii (necorespundere profesională). Având în vedere că şi din depoziţiile martorilor rezultă un substrat subiectiv al concedierii contestatoarei, legat de tensiunile existente între aceasta şi conducere, iar orice dubiu legat de acest aspect profită salariatului, se impune concluzia nulităţii deciziei de concediere. (Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VII-a pentru cauze de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 115/A din 15 ianuarie 2015, Selecţie şi comentariu de judecător Petrică Arbănaş, în Revista română de dreptul muncii nr. 2/2015)

Av. Marinela Cioroabă
Coord. CODUL MUNCII PRO – www.codulmuncii.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti