Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Severitatea sancțiunii versus gravitatea abaterii
26.02.2016 | Marinela CIOROABĂ

Secţiuni: Dreptul muncii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Nu se poate reține în speță lipsa proporționalității sancțiunii cu gravitatea abaterii disciplinare. Astfel, contestatorul – conductor de tren – a fost depistat la un supracontrol cu un plus de 24,40 lei, la încasări de 32,10 lei. Însă, pentru individualizarea sancțiunii trebuie luate în considerare și criteriile stabilite de art. 250 C. muncii, cele de la lit. d) și e), găsindu-și aplicarea în speța de față. Astfel, din fișa individuală de sancțiuni a contestatorului se poate observa comportamentul inadecvat al acestuia la serviciu, precum și împrejurarea că a mai fost anterior sancționat disciplinar în trei rânduri. (Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VII-a pentru cauze de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 348/A din 5 februarie 2015, Comentariu de judecător Petrică Arbănaş, în Revista română de dreptul muncii nr. 3/2015)

Av. Marinela Cioroabă
Coord. CODUL MUNCII PRO – www.codulmuncii.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti