Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Calitatea procesuală activă în cazul dizolvării societății


23 februarie 2016 | Cosmina SIMA
Secţiuni: Corporate, Jurisprudență Curți de Apel
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Curtea de Apel Timișoara a statuat că, în lumina prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990, faptul că este proprietară a imobilului în litigiu nu determină calitatea procesuală activă a reclamantei de a solicita dizolvarea pârâtei (imobilul în litigiu fiind sediu al pârâtei). Curtea și-a motivat decizia prin faptul că pârâta este în continuare înregistrată la registrul comerțului cu un sediu social declarat, astfel încât, pentru a proba că acest sediu nu mai corespunde realității, reclamanta ar fi trebuit să dovedească radierea sediului, solicitată în condițiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, dovadă care, în speță, nu s-a făcut. (Decizia nr. 210 din 18 noiembrie 2013 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect dizolvarea societății)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro