Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Nicoleta Răduță: Găsesc a fi firesc ca primul beneficiar al unei decizii prin care se declară neconstituțională o prevedere să fie autorul excepției
23.02.2016 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Exec. Nicoleta Răduță, BEJ RĂDUȚĂ NICOLETA, s-a referit, în cadrul dezbaterii Punct și de la capăt: încuviințarea executării (iar) la instanță, organizată de Societatea de Științe Juridice, la efectele și beneficiarii deciziilor Curții Constituționale de admitere în cazul soluționării contestațiilor la executare.

Nicoleta Răduță: ”Într-adevăr poate să pară puțin ciudat faptul că se aplică Decizia și cu privire la acele contestații la executare care au fost soluționate definitiv, însă consider că aspectul acesta nu e de natură să înfrângă aplicarea numai pentru viitor a deciziilor, întrucât ridicarea unei excepții de neconstituționalitate în cadrul unei contestații la executare reprezintă un mijloc de apărare al părții de care este normal să poată beneficia în situația în care excepția ridicată a fost admisă. Astfel, eu găsesc a fi firesc ca primul beneficiar al unei decizii prin care se declară neconstituțională o prevedere să fie autorul excepției. E drept că la acest moment, potrivit legislației aplicabile, nu se mai suspendă judecata cauzei până la soluționarea definitivă a sesizării Curții Constituționale, însă în situația în carea aceasta se admite, debitorul are la îndemână revizuirea, potrivit art. 509 punct 11.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate