Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

INM. Curs de tehnici și metode pentru predarea educației juridice în învățământul preuniversitar


23 februarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Sâmbătă, 20 februarie 2016, a fost organizată sesiunea de formare intitulată „Curs de tehnici și metode pentru predarea educației juridice în învățământul preuniversitar”, susținută de către judecătorul Cristi Danileț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, la care au participat un număr de 15 auditori de justiție ai Institutului Național al Magistraturii, potrivit unui comunicat al INM, dat publicității luni, 22 februarie 2016.

Activitatea a fost desfășurată pe fondul încheierii, la data de 21 octombrie 2016, de către Ministerul Educației Naționale, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justiției și Ministerul Public a unui protocol ce vizeză cooperarea părților semnatare în scopul promovării educației juridice în școli și licee, prin înlesnirea accesului elevilor la cunoștințe elementare de drept.

Auditorii de justiție care au participat la sesiunea de formare se vor putea implica în activitățile de educație juridică propuse prin Protocolul anterior menționat, precum:
– expuneri ale practicienilor dreptului în cadrul unităților de învățământ primar, gimnazial și liceal;
– vizite ale elevilor în cadrul instanțelor și parchetelor;
– organizarea de evenimente dedicate educației juridice (de exemplu, dezbateri publice, mese rotunde, competiții deschise elevilor);
– distribuirea în școli și licee a unor materiale informative cu specific juridic.

Informații suplimentare referitoare la acest program de promovare a educației juridice în școli și licee pot fi consulatate aici.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii