Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

INM. Curs de tehnici și metode pentru predarea educației juridice în învățământul preuniversitar
23.02.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Sâmbătă, 20 februarie 2016, a fost organizată sesiunea de formare intitulată „Curs de tehnici și metode pentru predarea educației juridice în învățământul preuniversitar”, susținută de către judecătorul Cristi Danileț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, la care au participat un număr de 15 auditori de justiție ai Institutului Național al Magistraturii, potrivit unui comunicat al INM, dat publicității luni, 22 februarie 2016.

Activitatea a fost desfășurată pe fondul încheierii, la data de 21 octombrie 2016, de către Ministerul Educației Naționale, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justiției și Ministerul Public a unui protocol ce vizeză cooperarea părților semnatare în scopul promovării educației juridice în școli și licee, prin înlesnirea accesului elevilor la cunoștințe elementare de drept.

Auditorii de justiție care au participat la sesiunea de formare se vor putea implica în activitățile de educație juridică propuse prin Protocolul anterior menționat, precum:
– expuneri ale practicienilor dreptului în cadrul unităților de învățământ primar, gimnazial și liceal;
– vizite ale elevilor în cadrul instanțelor și parchetelor;
– organizarea de evenimente dedicate educației juridice (de exemplu, dezbateri publice, mese rotunde, competiții deschise elevilor);
– distribuirea în școli și licee a unor materiale informative cu specific juridic.

Informații suplimentare referitoare la acest program de promovare a educației juridice în școli și licee pot fi consulatate aici.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.