BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Ministerul Muncii ref. lansarea Programului “Creșterea calității vieții persoanelor vârstnice din căminele pentru persoane vârstnice”

23.02.2016 | JURIDICE.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a dat publicității luni, 22 februarie 2016, un comunicat cu privire la inițierea unui proiect de Hotărâre de Guvern, pentru lansarea Programului de Interes Național “Creșterea calității vieții persoanelor vârstnice din căminele pentru persoane vârstnice”.

Obiectivele acestui program au în vedere creșterea calității vieții persoanelor vârstnice din centrele rezidențiale publice prin menținerea unei vieți active sănătoase și identificarea alternativelor de acordare a serviciilor de îngrijire personală pentru persoanele vârstnice aflate pe listele de așteptare în vederea internării într-un cămin.

Totodată programul are în vedere atingerea unei serii de indicatori fizici și de eficiență cum ar fi:
– creșterea ponderii personalului de specialitate din totalul personalului din căminele pentru persoane vârstnice de la 47% la 60%;
– creșterea numărului de persoane rezidente în cămine, evaluate ca independente din punct de vedere al autonomiei fizice, psihice și mentale;
– reducerea timpului de soluționare a cererilor pentru internarea în căminele pentru persoane vârstnice.

Acordarea de finanțare se realizează pe baza cererilor de finanțare întocmite de serviciile publice de asistență socială din cadrul autorităților locale în subordinea sau coordonarea cărora funcționează căminele pentru persoane vârstnice. Finanțarea programului se va face de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Bugetul aferent acestui program este de 9 milioane lei, perioada de derulare fiind în limita bugetului alocat și nu mai târziu de 30 noiembrie 2016.

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate