Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ministerul Muncii ref. lansarea Programului “Creșterea calității vieții persoanelor vârstnice din căminele pentru persoane vârstnice”
23.02.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a dat publicității luni, 22 februarie 2016, un comunicat cu privire la inițierea unui proiect de Hotărâre de Guvern, pentru lansarea Programului de Interes Național “Creșterea calității vieții persoanelor vârstnice din căminele pentru persoane vârstnice”.

Obiectivele acestui program au în vedere creșterea calității vieții persoanelor vârstnice din centrele rezidențiale publice prin menținerea unei vieți active sănătoase și identificarea alternativelor de acordare a serviciilor de îngrijire personală pentru persoanele vârstnice aflate pe listele de așteptare în vederea internării într-un cămin.

Totodată programul are în vedere atingerea unei serii de indicatori fizici și de eficiență cum ar fi:
– creșterea ponderii personalului de specialitate din totalul personalului din căminele pentru persoane vârstnice de la 47% la 60%;
– creșterea numărului de persoane rezidente în cămine, evaluate ca independente din punct de vedere al autonomiei fizice, psihice și mentale;
– reducerea timpului de soluționare a cererilor pentru internarea în căminele pentru persoane vârstnice.

Acordarea de finanțare se realizează pe baza cererilor de finanțare întocmite de serviciile publice de asistență socială din cadrul autorităților locale în subordinea sau coordonarea cărora funcționează căminele pentru persoane vârstnice. Finanțarea programului se va face de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Bugetul aferent acestui program este de 9 milioane lei, perioada de derulare fiind în limita bugetului alocat și nu mai târziu de 30 noiembrie 2016.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti