Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Dezbaterea publică ref. organizarea procesului electoral pentru alegerile parlamentare din 2016 și oportunitatea votului prin corespondență


23 februarie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, a găzduit luni, 22 februarie 2016, o dezbatere publică privind „Anticiparea provocărilor de organizare pentru gestionarea procesului electoral în vederea alegerilor parlamentare din 2016. Oportunitatea sistemului de vot prin corespondență”, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

La dezbatere au participat ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, ministrul consultării publice și dialogului civic, Violeta Alexandru, vicepreședintele Autorității Electorale Permanente, Dan Vlaicu, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Sorin Moise, precum și directorul executiv al companiei naționale Poșta Română, Andrei Stănescu iar din partea societății civile au participat coordonatorul Agenţiei de Monitorizare a Presei Active Watch, Paul Chioveanu, directorul Asociației Funky Citizens, Elena Calistru, precum și reprezentanți ai Grupului pentru Democrație Participativă, ai Centrului pentru Inovare Publică și ai Asociației Pro Democrația.

În cadrul dezbaterii s-a subliniat oportunitatea modificărilor legislative în domeniul electoral, în special introducerea votului prin corespondență, care să faciliteze exercitarea dreptului de vot de către cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa peste hotare.

Astfel, cetăţenii români care vor face dovada domiciliului sau a reședinței în afara graniţelor vor avea posibilitatea de a vota prin corespondență în cadrul alegerilor legislative din acest an dacă se înscriu în Registrul Electoral, începând cu data de 1 aprilie.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro