Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Evelina Oprina: Ca judecător, sunt extrem de interesată să ştiu dacă…


24 februarie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Executare silită, SELECTED, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Jud. prof. univ. dr. Evelina Oprina, Președinte Tribunalul Ilfov, s-a referit, în cadrul dezbaterii Punct și de la capăt: încuviințarea executării (iar) la instanță, organizată de Societatea de Științe Juridice, la Decizia CCR nr. 895 din 17 decembrie 2015,

Evelina Oprina: ”Este clar că în această materie procedurală şi, în special, execuţională, Curţii Constituţionale i-au scăpat foarte multe chestiuni pentru că aici procedura e specifică, e supusă unor condiţii şi unor termene. Sunt perfect de acord că principiul diponibilităţii este cel care trebuie să primeze, doar că, întorcându-mă la cel de-al doilea efect din paragraful 28, îl găsesc astfel lipsit de orice aplicabilitate în ipoteza în care interpretăm în varianta aceasta foarte strictă, în ipoteza în care considerăm că, totuşi, paragraful 28 este obligatoriu şi trebuie să îl aplicăm trebuie să vedem şi în ce măsură se aplică acest al doilea efect, iar eu, ca judecător, sunt extrem de interesată să ştiu dacă sunt obligată să-l aplic.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro