Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Gambling
Secţiune dezvoltată cu sprijinul MAX BET SRL
 
Print Friendly, PDF & Email

Norme de aplicare a noilor reglementări în domeniul jocurilor de noroc
25.02.2016 | JURIDICE.ro

Guvernul a modificat și completat normele de punere în aplicare a legislației privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc online sau tradiționale, în vederea încurajării operatorilor economici din domeniu să se licențieze pe piața din România, potrivit unui comunicat al Guvernului României, dat publicității miercuri, 24 februarie 2016.

Sunt detaliate, printr-o Hotărâre adoptată în data de 24 februarie 2016, regulile pe care operatorii economici trebuie să le respecte, în scopul obținerii licenței și autorizației de funcționare, precum și în vederea desfășurării în condiții optime a activității de jocuri de noroc tradiționale și la distanță pe teritoriul României, inclusiv pentru cele online.

Licențele de organizare și autorizația de exploatare a jocurilor de noroc se acordă individual, sunt netransmisibile și sunt valabile pentru o perioadă de 10 ani de la data acordării.

În ceea ce privește obligațiile, organizatorii de jocuri de noroc trebuie să își promoveze activitățile cu respectarea principiilor privind protecția minorilor, astfel încât materialele de promovare să nu fie amplasate în incinta sau în apropierea instituțiilor de învățământ, a așezămintelor socio-culturale sau religioase și să prezinte, în mod vădit, interdicția minorilor de a participa la jocul de noroc.

Sunt se asemenea stabilite o serie de sancțiuni și contravenții aplicabile operatorilor economici din domeniu care nu respectă dispozițiile legale. Noutatea introdusă prin Hotărâre este reprezentată de posibilitatea achitării în termen de 48 de ore de la întocmirea procesului-verbal de contravenție ori, după caz, de la comunicarea acestuia, contravenientului a jumătate din minimul amenzii prevăzute de normele metodologice.

Hotărârea adoptată vizează și modificarea structurii organizatorice a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), în scopul eficientizării activității.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.