Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Obligațiuni în euro emise pe piața internă la cele mai mici costuri


26 februarie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

România a emis obligaţiuni denominate în euro pe piaţa internă, având un volum de 500 de milioane de euro și maturitate de 5 ani, la cele mai scăzute randamente obţinute vreodată pentru aceste instrumente (mediu/maxim de 1,00%, respectiv 1,03% p.a), potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice, dat publicității joi, 25 februarie 2016.

Emisiunea vizează refinanțarea parțială a obligațiunilor emise pe piața internă în euro, scadente în data de 26 februarie 2016, pe fondul necesităților de finanțare a deficitului bugetar și de refinanțare a datoriei publice prin titluri de stat emise pe piața internă, anunțate la finalul anului 2015.

Emisiunea a avut parte de un interes considerabil din partea mediului investițional, atingând un nivel ridicat de suprasubscriere (de peste 2 ori) și un cost foarte competitiv.

Ministerul Finanțelor Publice, luând în considerare cererea mare pentru acest instrument, are în vedere redeschiderea emisiunii și în luna martie, în contextul lichidității crescute în euro pe piața internă, consecință a rambursării unei emisiuni de obligațiuni pe piața internă de aprox. 1,6 miliarde de euro în data de 26 februarie 2016.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro