Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, cumpărare de influență, influențare a declarațiilor. Reținere


26 februarie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rares-Jacobus BANGA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

DNA. Folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, cumpărare de influență, influențare a declarațiilor. Reținere.

În completarea comunicatului nr. 114/VIII/3 din 10 februarie 2016, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Camerei Deputaților, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de DNA (cerere de încuviințare a reținerii și a arestării preventive), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 25 februarie 2016, a inculpatului P. N., deputat, pentru următoarele infracțiuni:
folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene
schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene,
deturnare de fonduri,
spălare a banilor,
efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,
cumpărare de influență,
influențare a declarațiilor,
toate în formă continuată.

Detalii referitoare la starea de fapt se regăsesc în comunicatul 114/VIII/3 din 10 februarie 2016.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 25 februarie 2016, inculpatul P. N. urmează să fie prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică