Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizia (UE) 2016/253 a Parlamentului European și a Consiliului privind mobilizarea instrumentului de flexibilitate pentru măsuri bugetare imediate destinate crizei refugiaților
26.02.2016 | Elena ALBU

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 47 a fost publicată Decizia (UE) 2016/253 a Parlamentului European și a Consiliului privind mobilizarea instrumentului de flexibilitate pentru măsuri bugetare imediate destinate crizei refugiaților.

Obiectul deciziei: Articolul 11 din Regulamentul (UE, Euratom) nr. 1311/2013 al Consiliului permite mobilizarea instrumentului de flexibilitate în limita unui plafon anual de 471 de milioane EUR (la prețurile din 2011), pentru a permite finanțarea unor cheltuieli clar identificate care nu ar putea fi finanțate în limitele plafoanelor disponibile pentru una sau mai multe rubrici. Având în vedere nevoile urgente, este necesar să se mobilizeze importante sume suplimentare pentru a gestiona criza migranților și refugiaților. După ce au fost examinate toate posibilitățile de realocare a creditelor în cadrul plafonului de cheltuieli de la rubrica 3 (Securitate și cetățenie) și de la rubrica 4 (Europa globală), este necesar să se mobilizeze instrumentul de flexibilitate pentru a completa finanțarea în bugetul general al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2016, peste plafoanele de la rubrica 3 cu 1 506 milioane EUR și de la rubrica 4 cu 24 milioane EUR, pentru finanțarea unor măsuri în domeniul migrației și refugiaților. Pentru această mobilizare ar trebui să se utilizeze sumele anuale neutilizate disponibile pentru instrumentele de flexibilitate în exercițiile financiare 2014 și 2015. Pe baza profilului de plată preconizat, creditele de plată aferente mobilizării instrumentului de flexibilitate ar trebui să se distribuie pe mai multe exerciții financiare și sunt estimate la 734,2 milioane EUR în 2016, 654,2 milioane EUR în 2017, 83,0 milioane EUR în 2018 și 58,6 milioane EUR în 2019.

Prezenta decizie se publică în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti