Secţiuni » Arii de practică » Business » Infrastructură
Infrastructură
Profesionişti

CE solicită României măsuri pentru instituirea unui spațiu feroviar european unic


26 februarie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene, Infrastructură
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Comisia Europeană a dat publicității joi, 25 februarie 2016, un comunicat privind măsurile necesare ce trebuiesc adoptate de România pentru a se conforma directivei privind instituirea unui spațiu feroviar european unic.

Termenul de transpunere a directivei a expirat în 16 iunie 2015, iar la 22 iulie 2015 Comisia a trimis o scrisoare de punere în întârziere mai multor state membre printre care și România, care nu a comunicat până în prezent nicio măsura Comisiei.

Astfel, România mai are două luni la dispoziție pentru a formula un răspuns, în caz contrar riscând un proces în fața CJUE.

Directiva reglementează deschiderea pieței în sectorul feroviar. Ea prevede normele de administrare a infrastructurii și a activităților de transport feroviar, criteriile pentru acordarea de licențe companiilor feroviare, precum și principiile și procedurile pentru stabilirea și colectarea tarifelor de utilizare a infrastructurii, alocarea capacităților de infrastructură și supravegherea reglementărilor.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro